20 Οκτ 2011

«Ναι» στα χημικά σε οξυμμένο κλίμα

                                                                                                                Όυτε βούρλο
                                                         να ήταν αυτή η ''ακτιβίστρια''

           δεν θα έστεκε με τόσο πείσμα στις όχθες της παρωδίας!!!         



Στη μαραθώνια και με ιδιαίτερη ένταση συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, και παρά την πολιορκία από κατοίκους των Αγ. Θεοδώρων Κορινθίας, εγκρίθηκαν και επίσημα οι περιβαλλοντικοί όροι για την εγκατάσταση ιδιωτικής εταιρείας αποθήκευσης χημικών στο Σουσσάκι.
Εξω από το κτήριο ήταν πάνω από 100 κάτοικοι της κωμόπολης, με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Δημ. Δέδε, και διαμαρτύρονταν έντονα για την απόφαση του ΥΠΕΚΑ να εγκρίνει τη σχετική περιβαλλοντική μελέτη. Αποδέκτες των διαμαρτυριών ήταν κυρίως η ειδική γραμματέας Περιβάλλοντος Μαργαρίτα Καραβασίλη και ο επιθεωρητής Περιβάλλοντος Παν. Μέρκος.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν, με εντολή του περιφερειάρχη Π. Τατούλη, τους απαγορεύτηκε να μπουν στο χώρο της συνεδρίασης. Προπηλακίστηκαν ο αντιδήμαρχος και ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Πετράκος (ΣΥΡΙΖΑ), που ζήτησαν εξηγήσεις. Η ένταση είχε ως αποτέλεσμα να αποχωρήσουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΚΚΕ) Ν. Γόντικας και Β. Γούργαρης.
Σε δελτίο Τύπου, που εξέδωσε την επόμενη ημέρα ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» Θαν. Πετράκος, καταγγέλλει μεταξύ άλλων: «Οι πολύ μεγάλοι θεματοφύλακες του περιβάλλοντος λοιπόν, η κ. Καραβασίλη και ο κ. Μέρκος, δεν απάντησαν σε καμία από τις συγκεκριμένες καταγγελίες του αντιδημάρχου Αγ. Θεοδώρων Δ. Δέδε, ότι η συγκεκριμένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), που ενέκρινε το ΥΠΕΚΑ και υπέγραψε στη συνέχεια ο κ. Τατούλης, έχει πολύ σοβαρές ανακρίβειες. Τα συγχαρητήριά μας για την προσήλωσή τους στην προστασία του περιβάλλοντος».
Μεταγγίσεις τοξικών
Ωστόσο, στο Περιφερειακό Συμβούλιο έπεσε και άλλη «βόμβα» από τον κ. Μέρκο. Αποκάλυψε ότι «οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ βρίσκονται, ύστερα από καταγγελίες, στα ίχνη παράνομης διακίνησης τοξικών αποβλήτων, που δημιουργούν συνθήκες περιβαλλοντικής καταστροφής, στην περιοχή Λουτρακίου!
»Η μεταφορά -ανέφερε- γίνεται με "τράμπες-μεταγγίσεις" σε συγκεκριμένο πάρκινγκ της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου από ανοξείδωτα φορτηγά μεταφοράς υγρών, σε άλλα φορτηγά, που ρίχνουν τα μεταφερόμενα υγρά στο βιολογικό καθαρισμό Λουτρακίου. Πρόκειται για άγνωστης προέλευσης τοξικά υγρά, με βαριά χημικά και πιθανόν νοσοκομειακά απόβλητα».
Ο κ. Τατούλης δήλωσε έκπληξη για τις καταγγελίες και έκανε λόγο «για τεράστια οικολογική βόμβα στην Πελοπόννησο».