12 Ιουλ 2013

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ


Την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013 ακόμη δύο αγωνιστές από την Ιερισσό κρίθηκαν προφυλακιστέοι από τις δικαστικές αρχές του Πολυγύρου και μεταφέρθηκαν στις φυλακές Διαβατών, όπου κρατούνται και οι άλλοι δύο αγωνιστές που είχαν προφυλακιστεί για την ίδια υπόθεση στις 14 Απριλίου 2013.

Τα γεγονότα που ακολούθησαν μετά τις νέες προφυλακίσεις έφεραν στο προσκήνιο νέες επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής νέες προσαγωγές και νέες συλλήψεις. Ο κύκλος βίας που εξαπέλυσε το κράτος και η eldorado gold σε βάρος των κατοίκων της βορειοανατολικής Χαλκιδικής δείχνει να είναι αμείλικτος.

Επιστρατεύονται όλα τα μέσα: δυνάμεις καταστολής σε όλες τις διαβαθμίσεις (τα ΜΑΤ με ξύλο και χημικά - τα ΕΚΑΜ και η Αντιτρομοκρατική με εισβολές σε σπίτια και απαγωγές). Εισαγγελείς και Δικαστές που κινούνται μεταξύ προφυλάκισης και υψηλής χρηματικής εγγύησης, ανθρωποφύλακες που απειλούν με μεταγωγή τους προφυλακισμένους προκειμένου να αποτρέψουν κάθε κινητοποίηση προς τις φυλακές Διαβατών. Τέλος η δημιουργία τραπεζών γενετικού υλικού (DΝΑ) που φακελώνει όλα τα προσωπικά δεδομένα των κατοίκων της περιοχής και των αλληλέγγυων, που αφορούν το παρελθόν το παρόν και το μέλλον τους και μάλιστα με διαδικασίες που κουρελιάζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και υποθηκεύουν ανεξέλεγκτα την ελευθερία των αγωνιστών.

Απέναντι σε αυτήν την επίθεση μαφιόζικου τύπου, την πλήρως εναρμονισμένη με τη μαφία του Χρυσού, το όπλο που υψώνεται τόσο από τους κατοίκους όσο και από τους συμπαραστάτες τους, είναι η αδιαπραγμάτευτη αλληλεγγύη και ο αδιαπραγμάτευτός αγώνας ενάντια στην εξόρυξη.

Αυτές είναι οι προϋποθέσεις που εξασφαλίζουν την ενότητα ενάντια στους χρυσοθήρες και στα κρατικά και κυβερνητικά διατάγματα της "ανάπτυξης", είναι οι προϋποθέσεις που δημιουργούν τους όρους του κινήματος για την απελευθέρωση των προφυλακισθέντων και την παύση των διώξεων για όλους τους αγωνιστές.

Αυτά που συμβαίνουν με τους δήμους, την παιδεία, την ΕΡΤ, το νερό, την υγεία, τα εργοστάσια καύσης σκουπιδιών, τον ΣΜΑ της Ευκαρπίας, τους 1500000 άνεργους, τις χιλιάδες αυτοκτονίες-δολοφονίες, την περίπτωση του Κ. Σακκά, δείχνουν πως η κοινωνία βρίσκεται σε αυτεπάγγελτη δίωξη και σε προσχεδιασμένη καταστροφή και ασφυξία.

Κι όμως το αντίπαλο δέος είναι εδώ. Οι όροι της κοινωνικής αντιστροφής είναι μπροστά μας. Το βλέπουμε στην ΒΙΟ.ΜΕ. που λειτουργεί με εργατική αυτοδιαχείριση, το βλέπουμε στην κατειλημμένη ΕΡΤ, το βλέπουμε σε όλα τα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα, το βλέπουμε στις Σκουριές, το βλέπουμε στο ευρύ κίνημα αλληλεγγύης και τον προσωπικό αγώνα του Κ. Σακκά που πέτυχε την αποφυλάκιση του.

Με την βεβαιότητα αυτών των αγώνων ατομικών και συλλογικών τα ρήγματα στον τοίχο των αφεντικών μπορούν να γίνουν τεράστιες τρύπες, μεγαλύτερες από αυτές που σχεδιάζουν στον Κάκαβο. Φαντάζουν δυνατοί γιατί μας φαντάζονται αδύναμους. Καιρός να τους αποδείξουμε πως λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Σε αυτόν τον κοινό αγώνα ήμασταν είμαστε και θα είμαστε παρόντες.

                                    ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 4 ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Η ΕΞΟΡΥΞΗ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης
http://akthess.blogspot.gr              ak_salonica@espiv.net