10 Οκτ 2011

ΔΗΛΩΣΗ Δ.ΨΩΜΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ

Σχετικά με την κυβερνητική εξαγγελία για την πώληση των μεταλλείων χρυσού στην Qatar Holdings, ο αν. Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαστε υπέρ των επενδύσεων στην περιοχή μας και στη χώρα ολόκληρη, αρκεί να μην έχουν αποικιοκρατικό χαρακτήρα, να μην συνιστούν ξεπούλημα. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε ‘‘επένδυση’’ που δεν αποφέρει τα έσοδα που αναλογούν στο ελληνικό κράτος, αντίθετοι σε κάθε ‘‘επένδυση’’ που δεν ωφελεί την τοπική κοινωνία. Επομένως, από τη συγκεκριμένη επένδυση πρέπει να κερδίζει το Ελληνικό Δημόσιο και, κυρίως, να ωφελείται η κοινωνία της Χαλκιδικής.
Τέτοιες μεγάλες και σημαντικές επενδύσεις, είναι προφανές ότι απαιτούν τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας. Δυστυχώς, όμως, η κυβέρνηση αγνοεί τη Χαλκιδική και την αιρετή Περιφέρεια όχι μόνο στην περίπτωση των μεταλλείων Χαλκιδικής αλλά και στη γενικότερη αξιοποίηση της περιοχής, η οποία θα μπορούσε να αποτελεί πρότυπο τουριστικής και αγροτικής ανάπτυξης και διεθνή τουριστικό προορισμό».


halkidikinews.gr