7 Νοε 2011

ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ


Σαν τα μανιτάρια ξεπηδούν οι δήμοι αλλά και επαγγελματικές συλλογικότητες που σπεύδουν να συμπαρασταθούν νομικά είτε υλικοτεχνικά στον κόσμο διατρανώντας σε όλους τους τόνους το σύνθημα
“ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ”
Δημος Ελληνικού – Αργυρούπολης
Αντιγράφουμε από το site του δήμου http://www.elliniko-argyroupoli.gr/article.php?id=600
OΔΗΓΙΕΣ ΠΩΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗ Δ.Ε.Η. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ
1. Πάμε στο ATM τράπεζας συμβεβλημένης με ΔΕΚΟ με το λογαριασμό ή με τον 12ψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής.
2. Βάζουμε την κάρτα και επιλέγουμε :
Α. «Άλλες Συναλλαγές»
Β. «Πληρωμές ΔΕΚΟ»
Γ. «ΔΕΗ»
3. Πληκτρολογούμε τον 12ψήφιο κωδικό « ηλεκτρονικής συναλλαγής» και θα μας ζητηθεί να ορίσουμε ποσό πληρωμής.
4. Αφαιρούμε από το συνολικό ποσό, αυτό που αντιστοιχεί στο Χαράτσι (πάνω δεξιά ΕΕΤΗΔΕ).
5. Πληκτρολογούμε το ποσόν που απομένει στο μηχάνημα.http://www.blogger.com/img/blank.gif
6. Παίρνουμε την απόδειξη και μαζί με τον λογαριασμό και την ταυτότητα μας, ερχόμαστε στο Δήμο, στο γραφείο που λειτουργεί καθημερινά 10.00π.μ.-13.00μ.μ. και 17.30μ.μ.-20.00μ.μ. Τηλέφωνο: 213 2018745 .

Ειδοποιούμε το Δήμο για κάθε απόπειρα διακοπής του ηλεκτρικού λόγω μη πληρωμής του χαρατσιού.
Οργανωνόμαστε στις γειτονιές και αντιστεκόμαστε όλοι μαζί.
ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΨΥΧΙΚΟΥ-ΦΙΛΟΘΕΗΣ
Ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού, ο οποίος κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για το «πάγωμα» της πληρωμής του ειδικού τέλους ακινήτων, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, καθώς διαπιστώθηκαν λάθη στον υπολογισμό του τέλους.
«Χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται να πληρώσουν μεγαλύτερα ποσά από τα πρέποντα και μάλιστα με τη ΔΕΗ να απειλεί πως θα κόψει το ρεύμα σε όποιον δεν πληρώσει. Ως εκ τούτου, εμείς ως δήμος αποφασίσαμε να κινηθούμε νομικά για να μην αναγκαστούν οι δημότες να πληρώσουν αυτά τα ποσά, αλλά και να μην κοπεί σε κανένα σπίτι το ρεύμα», δήλωσε ο δικηγόρος του δήμου Φ. Χατζηφώτης.
Όπως υποστήριξε, το λάθος είχε προκύψει πριν από μερικούς μήνες στον καθορισμό της τιμής της Δ’ Ζώνης, όταν η ΔΕΗ υπολόγισε το ειδικό τέλος με τιμή 2.750 ευρώ, ενώ η πραγματική τιμή ζώνης ήταν 1.800 ευρώ, ανά τετραγωνικό μέτρο.
Δηλαδή, το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών, που πληρώνεται μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, υπολογίστηκε με συντελεστή 10 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Δικηγόροι μοιράζουν έντυπα άρνησης πληρωμών και λένε «όχι» στα χαράτσια

Με τη διανομή εντύπων άρνησης πληρωμής και τη συγκρότηση σχετικής νομικής ομάδας υποστήριξης οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης λένε «όχι» στα χαράτσια που επιβάλλει η κυβέρνηση και η πλειοψηφία των πολιτών αδυνατεί να πληρώσει.
Ειδικότερα, οι συνδικαλιστικές παρατάξεις δικηγόρων Θεσσαλονίκης «Δικηγορική Συνεργασία-Ανεξάρτητοι» και «Ελευθερία και Δικαιοσύνη» συνδιοργανώνουν αύριο, Δευτέρα , στις 19.30, στο αμφιθέατρο «καθηγητή Γιάννη Μανωλεδάκη» (3ος όροφος Κτιρίου Διαγωνίου ΔΣΘ),ανοιχτή εκδήλωση –συζήτηση με θέμα: Το «όχι» των δικηγόρων στο χαράτσι (έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών) και η νομική διάσταση της άρνησης πληρωμής.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι δικηγόροι Μανόλης Λαμτζίδης, Παντελής ΡαδίσηςΡωξάνη Κωστατζίκη, οι οποίοι είναι μέλη του δ.σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και ο δικηγόρος, Βασίλης Μπατζογιάννης.
Παρέμβαση θα κάνουν οι Παναγιώτης Φραγγίδης, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ,Γιώργος Θεοδωρόπουλος, περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας (συντονιστής «ΑΚΡΙΒΕΙΑ STOP» Θεσσαλονίκης), Ηλίας Μανουσαρίδης, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης, Κώστας Κουρμπέτης, πρ. μέλος Δ.Σ. ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
Τη συζήτηση θα συντονίζει ο Δημήτρης Στεφανίδης , δικηγόρος και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας.
Στο τέλος της εκδήλωσης θα διανεμηθούν υποδείγματα δηλώσεων κλπ. και θα σχηματισθείεθελοντική ομάδα συμβουλευτικής νομικής στήριξης των «αρνητών» πληρωμής.

http://seisaxthia.blogspot.com/