18 Ιαν 2012

το τσακάλι, ο λύκος & η βίδρα


by kinisipoliton  http://kinisipoliton.wordpress.com/

Μεταλλευτικές-Μεταλλουργικές Εγκαταστάσεις Μεταλλείων Κασσάνδρας της Εταιρίας Ελληνικός Χρυσός. Το τσακάλι, ο λύκος και η βίδρα

                       
H Καλλιστώ, στηρίζει τους κατοίκους της περιοχής Ακάνθου και Σταγείρων Χαλκιδικής και αντιτίθεται στα σχέδια εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική.
Με σκοπό να ενισχύσει τη θέση των τοπικών κινήσεων που έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και προκειμένου να μην προχωρήσει το έργο, η Καλλιστώ εκπόνησε δύο μικρές μελέτες σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των Μεταλλευτικών-Μεταλλουργικών Εγκαταστάσεων της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική, σε ό,τι αφορά τρία είδη πανίδας της περιοχής: το λύκο, το τσακάλι και τη βίδρα.
Συγκεκριμένα, οι δύο μελέτες εξετάζουν την παρουσία των ειδών αυτών στη συγκεκριμένη περιοχή, ενώ παράλληλα γίνεται μία προσπάθεια αξιολόγησης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. Και οι δύο μελέτες της Καλλιστώς, τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε εδώ, καταλήγουν στο συμπέρασμα πως το έργο επέκτασης των Μεταλλευτικών-Μεταλλουργικών Εγκαταστάσεων της Εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός» δεν πρέπει να προχωρήσει μιας και σχεδιάζονται παρεμβάσεις οι οποίες θα έχουν κρίσιμες περιβαλλοντικές επιπτώσεις, σε σημαντικά οικολογικές περιοχές για τα προαναφερθέντα είδη: τον λύκο, το τσακάλι και τη βίδρα.
ΠΗΓΗ: callisto.gr