13 Ιαν 2012

Θανάσης Παντελόγλου: για αυτούς που στελεχώνουν τις μετακλητές πολιτικές θέσεις του ΥΠΕΚΑ…


Στην ωραία αναρτηση the evolution of …Διαβούλευση του Γιάννη Ζαμπετάκη, ένα επίσης ωραίο σχόλιο του Θανάση Παντελόγλου (1). Το θέμα είναι οι “διαβουλεύσεις-μαϊμού”,  ένα φαινόμενο που ξεκίνησε από τη Χαλκιδική και φαίνεται ότι εμφανίζεται όπου υπάρχουν χρυσοφόρα κοιτάσματαΠροσφάτως στο Κιλκίς. Σχετικές παλαιότερες αναρτήσεις στο τέλος του κειμένου (2)
56gg
Αγαπητοι μου Φιλοι.
Με δεδομενο λοιπον την παραμορφωση αυτη των εννοιων και την παραμορφωτικη πολιτικη πρακτικη των σημερινων εκτελεστικων εξουσιων μας,Πρεπει να εχουμε υποψην μας οτι:



1.Αυτοι που στελεχωνουν, της μετακλητες πολιτικες θεσεις του ΥΠΕΚΑ, ειναι και παρανομοι, με αυτα που κανουν. Ενεργουν αυθαιρετα με οτι βολευει “τα εξυπηρετουμενα συμφεροντα” και υλοποιουν διαφορετικα πραγματα απο αυτα που επιτασσονται στον ισχυοντα νομο. Οποτε καταληγουν σε καραγκιοζλικια!!!σκοπιμοτητας εξυπηρετησης μεγαλων οικονομικων συμφεροντων.
Δεν λειτουργουν με βαση αυτα που αποτελουν “το εννομο πλαισιο δρασης τους”που ειναι η μονη υποχρεωση τους να εφαρμοζουν προκειμενου να γινεται μια, εγκαιρη και εγκυρη “Δημοσια Διαβουλευση” σχετικα με μεγαλες -Στρατηγικης σημασιας επεμβασεις “στον χωρο και τον τοπο”.

Παρεμβασεις, που αλλαζουν την “χρηση γης” και μεταβαλουν ριζικα της προυποθεσεις ζωης των πολιτων (δηλαδη παρεμβαση αδειοδοτημενης χωροθετησης παραγωγων, οπως ειναι το ανοιγμα ενος ορυχειου μικτων θειουχων σε μια περιοχη ειτε: την αδειοδοτηση κτισηματος, εκτος σχεδιου, εργοστασιων με ρυπαντικη δυνατοτητα, σε ενα τοπο).
2.Η Διεθνης συμβαση του Aarhus, που εχουν προσυπογραψει και εχει επικυρωσει η Ελληνικη Βουλη, με τον επικυρωτικο νομο Ν3422/2005 (ΦΕΚ303 α 2005), προσδιοριζει επακριβως την διαδικασια οργανωσης ,διεξαγωγης εργασιων και της προυποθεσεις διεξαγωγης μιας σωστης και εντιμης ανοιχτης-”δημοσιας διαβουλευσης” με τον κοσμο που θιγεται και ενδιαφερεται.Καιετσι γινεται σαφεςοτι: Ολα αυτα τα καραγκιοζιλικια που σκαρωνουν,οι Γραμματειες του ΥΠΕΚΑ, ειναι και παρανομα και αντιπαραγωγικα και σε τελευταια αναλυση αντι-αναπτυξιακα και εωλα!! μιας και περιπλεκουν ακομα περισσοτερο τα πραγματα και της εξελειξεις, με αμεση επιπτωση πανω στην βιωσιμοτητα ανθρωπων-φυσεως-και επενδυσεων, στους τοπους της Ελλαδας.
3.Μια ανοιχτη-Δημοσια Διαβουλευση,οργανωμενη απο την εξουσια,για την συν-εξεταση των θεματων αυτων. Που θα γινεται στους τοπους της παρεμβασης”συμφωνα με τον νομο” και με κατωχυρωμενη ισοτιμη, παρουσια καιεκπροσωπηση, των κατοικων των τοπων που ενδιαφερονται και θιγονται,της εξουσιας, και των επενδυτων, ειναι η ελαχιστη προυποθεση που βαζει ο νομος.
Και εμεις,με εγκαιρες παρεμβασεις μας δημοσιως απο παλαια, συμπληρωναμε: Ορισατε και σαν προεδρο της Ανοιχτης -δημοσιας διαβουλευσης Ανωτατο Δικαστικο ωστε: Να γλυτωσεται την Δικαιοσυνη, απο μετεπειτα ταλαιπωριες!! και μη- απαραιτητες πολλαπλες προσφυγες “για την νομιμοτητα των ληφθεισομενων αποφασεων”.Επιμεναμε στην αποψη: Δωστε Κυρος και δικαστικη εντιμοτητα, στην ολη διαδικασια της ανοιχτης-δημοσιας διαβουλλευσης και διασφαλιστε την δυνατοτητα, απο αρχης, για να υπαρξουν,εντιμες,ανοιχτα δημοκρατικες,εγκυρες και εντιμες αποφασεις απο τον κοσμο των τοπων και τους ενδιαφερομενους επενδυτες. Και Αν καταληγουν σε συμφωνιες(εαν επιτευχθουν), τοτε θα ειναι και οι μονες, που θα εχουν της προυποθεσεις, που κανουν “τους καλους φιλους απο αρχης”.Μονο ετσι μπορουν οι ληφθεισες αποφασεις να ειναι συν-υπαρξιακα αναπτυξιακες και να διασφαλιζουν βιωσημες προυποθεσεις,για κατοικους καιεπενδυτες, ειδικων-επικινδυνων παραγωγων,σε ενα τοπο.Που μετα,η εξουσια μπορει να αδειοδοτησει. με ολους τους ορους και της προυποθεσεις, που οι δημοσιες συμφωνιες αυτες, θα οριζουν. Προυποθεσεις λοιπον διαδικασιων ληψης αποφασεων, που εκτος απο την διεξαγωγη εντιμα της ανοιχτης δημοσιας διαβουλευσης του κοσμου ,μπορει να κανει την δικαστικη εξουσια να εξασφαλιζει, πληροφορηση και κριτηρια, για να κρινει με βαση την αρχη της προφυλαξης και της προληψης της ζημιας. Οπως επισης, να ειναι εξοπλισμενη απο αρχης με τους προβληματισμους καιτης επιφυλαξεις,ωστε να μπορει να αξιολογει, εστω εκ των υστερων ,αρχικα και την σημασια των τυχον παραβασεων, με την σωστη τους διασταση.!!
4. Και Ομως …Αντ’ αυτων …τα παρανομα καραγκιζιλικια. Διοτι απλα: Δεν θελουν εντιμη-ανοιχτη-κριση των οσων σκαρωνουν με τους επενδυτες της αρπαχτης, σε “κλειστα γραφεια”. Μακρια απο την γνωση και γνωμη του κοσμου των τοπων.
Δεν θελουν να χασουν, την κομματικη παρεμβαση της ποδηγετησης για την κατευθυνση των επενδυσεων στους τοπους και να λεφτερωσουν ακομα και αυτες, απο την μεγγενη …που τους βγαζει το λαδι και το λαδακι για να λειτουργουν τα γραναζια και τα γραναζακια των κομματικων μηχανισμων τους, στους τοπους!!!! Οπως και ακομη: γιατι δεν συμφερει και τα αφεντικα-επενδυτες,(Αυτους που σκιζονταινα υπηρετουν και να καλυπτωνται με ανομες-παρανομες αδειοδοτησεις απο “γληγορα μονοπατια” (Fast Track) που θελουν δηθεν να εξυπηρετουν την αναπτυξη!!!και οι οποιοι ερχονται στους τοπους “σαν κατακτητες και λαφυραγωγοι” που σπευδουν να αρπαξουν, να σκουπισουν τους δημοσιους πορους και “να φυγουν στα γληγορα” χωρις να νοιαζονται για το τι;; αφηνουν πισω τους!!ουτε τους κοφτει να σκουπισουν πισω τους ,ουτε καν να κλεισουν την πορτα!!!στης βρωμιες τους!!

Τουτα ολα φιλτατοι μου, μεθοδευουν οι δημοσιοι λειτουργοι μας της σημερον, λειτουργωντας ενα ασυληπτο παζαρι γληγορου ξεπουληματος, των πορων και των παραγωγικων δυνατοτητων λαικης ιδιοκτησιας, στην πατριδα μας, για να ρεφαρουν αυτοι και το συστημα τους που μπατηρησε!!!!
Θα τους το επιτρεψουμε;;;

Φιλικα Θανασης Παντελογλου
(2) Αναρτήσεις σχετικές με το καραγκιοζιλίκι της “δημόσιας διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία” στη Χαλκιδική (που ΘΑ γινόταν ΜΕΤΑ τη θετική γνωμοδότηση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χαλκδικής, αλλά τελικά στο ΥΠΕΚΑ αποφάσισαν ότι δε συνέφερε να ακουστεί το “ΟΧΙ” της κοινωνίας και έτσι η “διαβούλευση” μετακόμισε στην Αθήνα για να ακυρωθεί οριστικά):