4 Νοε 2011

Ανάκληση της απόφασης του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσ/νίκης για προσφυγή στο ΣτΕ κατά των μεταλλείων Κασσανδρας;;;

Αυτό δεν λέγεται ανάκληση... πρόκειται για άλλη μια δημοκρατική εκτροπή τύπου Αρ-πάχτα!


Ο ανύπαρκτος και εξαφανισμένος Πρόεδρος του ΔΣΘ, ονόματι Βαλεργάκης, ξαναχτύπησε…Αφού πρώτα έκανε τα πάντα για να εξασφαλίσει τη μη διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης, με την ελλειπέστατη ενημέρωση και την σύγκλησή της μετά τη συνεδρίση της Ολομέλειας, που είχε ήδη αποφασίσει για αποχή (χωρίς να παραγνωρίζεται και η ευθύνη που έχουν οι συνάδελφοι, που δεν προσήλθαν στη ΓΣ), αποφάσισε να ρεζιλέψει ακόμα περισσότερο το ΔΣΘ.
Όπως είναι γνωστό, το ΔΣ του ΔΣΘ, αποφάσισε στις 6 Οκτωβρίου να προσφύγει με αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ κατά της εγκατάστασης των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική (κατά της ΥΑ που ενέκρινε τους περιβαντολογικούς όρους). Μέχρι σήμερα δεν έπραξε απολύτως τίποτε και δεν αποφάσισε το διορισμό δικηγόρου που θα συντάξει την προσφυγή και θα μας εκπροσωπήσει, αν και η προθεσμία εκπνέει στις 15 Νοεμβρίου.
Αντί αυτού, μεθόδευσε την ανάκληση της σχετικής απόφασης με παράνομο τρόπο. Στη συνεδρίαση του ΔΣ την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου, έθεσε ως έκτο θέμα στην ΗΔ, την ενημέρωση από την Πρωτοβουλία Πολιτών Δήμου Αριστοτέλη και το Δήμο Αριστοτέλη, που είναι υπέρ της επένδυσης των μεταλλείων. Έτσι, μας επισκέφθηκε και ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, ο γνωστός κ. Πάχτας, και εξέθεσε τις απόψεις του. Εν μέσω κοσμογονικών αλλαγών στη δικηγορία, ο Πρόεδρος του 15,98%, πρόταξε το θέμα αυτό, με την έναρξη της συνεδρίασης, χωρίς να συζητήσουμε ο,τιδήποτε άλλο. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα έγγραφά τους, οι παραπάνω φορείς (κυρίως η Πρωτοβουλία Πολιτών), ήταν άκρως υβριστικοί και ψευδείς σχετικά με όσα συνέβησαν, κατά την έκδοση της απόφασης στις 6 Οκτωβρίου. Καταφέρονταν κατά σύσσωμου του ΔΣ, λέγοντας ότι έγινε “βία και νοθεία”, ότι βρίζαμε τους εκπροσώπους τους κλπ. Ο Βαλεργάκης αντί να τους απαντήσει καταλλήλως και να περισώσει την αξιοπρέπεια μας, τους ανέχτηκε και έπαιξε το παιχνίδι τους. Μάλιστα, η συζήτηση στο ΔΣ, έγινε μέσα σε τραμπουκισμούς εκ μέρους της “Πρωτοβουλίας”, κατά μελών του ΔΣ, που εξέφραζαν αντίθετη άποψη από αυτούς. Ο Βαλεργάκης, ανεχόταν την κατάσταση και με τη σιωπή του και τη χλιαρή του στάση, ουσιαστικά τους ενθάρρυνε.Αφού μας ενημέρωσαν οι εκπρόσωποι αυτοί, “ξαφνικά” η κ. Βελιτζέλου, απαντώντας στην “εντελώς ξαφνική” ερώτηση του Βαλεργάκη, απαντάει ότι θέτει ζήτημα ανάκλησης της απόφασης που έλαβε ο ΔΣΘ για προσφυγή.
Αυτό όμως δεν μπορούσε να τεθεί, καθώς δεν υπήρχε ως θέμα ΗΔ, η ανάκληση της απόφασης, ούτε είχαν προκύψει νέα στοιχεία, καθώς όσα μας κατέθεσαν οι ως άνω εκπρόσωποι, ελήφθησαν ήδη υπόψη από το ΔΣ, όταν έλαβε την απόφαση για την άσκηση της αίτησης ακύρωσης. Ενόψει όλων αυτών 9 σύμβουλοι (Τζαμαδάνης, Κλεισιάρης, Λαμτζίδης, Αχτσίδου, Κωστατζίκη, Ραδίσης, Κοτζαμανίδης, Νιφλής, Μελανεφίδου) κατηγόρησαν το Βαλεργάκη ότι παρανόμως θέτει το ζήτημα σε ψηφοφορία, ότι δεν πρόκειται με την παρουσία τους να νομιμοποιήσουν τη διαδικασία και αποχώρησαν. Έλειπαν εξαρχής 3 σύμβουλοι (Ράπτης, Παναγοπούλου, Κουτσοχήνας). Επίσης,  2 σύμβουλοι, οι κκ. Μαυρίδης και Δανιήλ, δήλωσαν ότι απέχουν και αποχωρούν. Έτσι, δεν υπήρχε απαρτία, καθώς έμειναν 11 σύμβουλοι, όμως ο Βαλεργάκης έλαβε παράνομη απόφαση, καθώς θεώρησε, ότι οι Μαυρίδης και Δανιήλ, επειδή δεν είχαν προλάβει να βγούν από την αίθουσα, ήταν παρόντες στη ψηφοφορία, αν και δήλωσαν σαφώς την στάση τους, ότι δηλαδή αποχωρούν. Έτσι, την ανάκληση ψήφισαν 11 σύμβουλοι (Βαλεργάκης, Βελιτζέλου, Σεραΐδου, Ανδριόπουλος, Αντωνιάδης, Κουτσός, Βάρδας, Ροδινός, Γεωργιλάς, Καλαϊτζής, Κεφάλας), σε συνεδρίαση, όπου δεν υπήρχε απαρτία. Αποτελεί μέγα ολίσθημα του Βαλεργάκη, που λαμβάνει παράνομες αποφάσεις, και πρέπει να λογοδοτήσει στους δικηγόρους. Όπως πρέπει να λογοδοτήσει και για την ανυπαρξία του από τα μεγάλα προβλήματα των συναδέλφων, τα οποία με τις πράξεις τους οξύνει αντί να τα λύνει.
Αξίζει αναφοράς και η “κωλοτούμπα” Βάρδα, που άλλαξε στάση και θα θέλαμε να μάθουμε ποιος του “τράβηξε το αυτί”, γιατί οι δικαιολογίες του δεν έπεισαν κανέναν, αλλά και η στάση Ροδινού, που ως άλλη “Βάσω Παπανδρέου”, δήλωσε ότι πρέπει να ανακληθεί η απόφαση και ότι για τελευταία φορά μιλάει στο ΔΣ για αυτό το θέμα.
Πέρα όμως από τα τυπικά, και αφού δεν έχει ληφθεί απόφαση ανάκλησης, οφείλει ο Βαλεργάκης να φέρει το θέμα στο ΔΣ, για να ορίσουμε δικηγόρο για την αίτηση ακύρωσης.
Τέλος φάνηκε ξεκάθαρα, ποιοι είναι σήμερα με τα οικονομικά συμφέροντα, που θέλουν να καταστρέψουν το περιβάλλον, να ερημώσουν τη Χαλκιδική, να επιβάλουν ανάπτυξη προς όφελος των κερδών των μεγάλων εταιριών και να απομυζήσουν τον ορυκτό πλούτο της χώρας, ξεπουλώντας τον στο μεγάλο κεφάλαιο.