10 Οκτ 2011

Από τον «κλέφτη» των καρεκλών, στον «κλέφτη» των πανό και οι δίνοντες συγχωροχάρτια αβλαβείς δεξιοί παλαιοχριστιανοί πωλητές και συνάμα δημότες του Δήμου Αριστοτέλη...

 ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2011

..Ή αν προτιμάτε από τον μαθητή στο μέντορά του και οι σφουγγαροκιμωλίες του μαύρου πίνακα της δουλικής οσφυοκαμψίας μπροστά στα ξένα και ντόπια συμφέροντα. Αυτές ήταν οι πρώτες λέξεις που μας ήρθανε στο νου μόλις είδαμε εχθές το κατέβασμα ενός πανό στην Ουρανούπολη από το δήμαρχο Χρήστο Πάχτα, που είχε πάνω του σύνθημα ενάντια στη μεταλλουργία χρυσού, λίγο πριν την άφιξη του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως. Και ύστερα να το μαζεύει και να το βάζει στο αυτοκίνητο του. 
Γιατί τον ενόχλησε και ήταν αντίθετο στις επιδιώξεις του. Απρέπεια και προσβολή στα θέλω και τα πιστεύω της μέγιστης πλειοψηφίας των κατοίκων του χωριού. Όπως απρέπεια και προσβολή ήταν τον Ιούνιο του 2008 η αφαίρεση των καθισμάτων από το μαθητή του τέως δήμαρχο Σταγείρων Ακάνθου το προηγούμενο βράδυ από τον χώρο όπου θα πραγματοποιούνταν η συναυλία συμπαράστασης και ενίσχυσης του αγώνα μας ενάντια στο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, γνωστό και σαν σκάνδαλο Βατοπεδίου. Διότι ήταν αντίθετος ο σκοπός της συναυλίας με τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις του κ.Βλαχόπουλου. Δίκιο είχαν λοιπόν κάποιοι που τους αποκαλούσαν «ο μέντορας» και ο μαθητής.

  Και ύστερα διαβάσαμε στο blog  ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ το άκρως επικίνδυνο για την ακεραιότητα της χώρας και τα συμφέροντα των πολιτών της, άρθρο της Πρωτοβουλίας Πολιτών Δήμου Αριστοτέλη προς τον Πατριάρχη, που επιβεβαιώνει πλήρως το σκοπό για τον οποίο συντάχθηκαν σε ομάδα. Και δεν είναι άλλος από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στα ντόπια και ξένα συμφέροντα, εκθειάζοντας μάλιστα και το ρόλο του ΔΝΤ.

  Διαπράττοντας μάλιστα και ένα μεγάλο λάθος, που απορρέει από τα παλαιοχριστιανικά τους ιδεώδη. Δώσανε συγχωροχάρτι, για ιδιοτελείς σκοπούς, προσπαθώντας να σβήσουν από το μαύρο πίνακα της συνείδηση μας μερικούς νενέκους βατοπεδινούς ( Τους ξέρουν όλοι. Έχουν μούσι, συντάσσουν πράξεις, πουλάνε σώβρακα) που βρίσκονταν και στη χθεσινή συγκέντρωση στα καρνάγια της Ιερισσού, λέγοντας ότι την «υποδοχή» την έκαναν αυτοί που ήταν ενάντια και στο σκάνδαλο Βατοπεδίου. Όχι κύριοι, μην τα ισοπεδώνετε όλα. Ο αγώνας μας όπως και ο αγώνας της Επιτροπής Αγώνα του Δήμου Σταγείρων Ακάνθου, Παναγίας, και Αρναίας ενάντια σε οποιοδήποτε ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας διακατέχεται από ανιδιοτέλεια και όχι κατά πως μας συμφέρει, όπως των προαναφερθέντων.
  Σημ: Η μη αναφορά των ονομάτων των νενέκων βατοπεδινών δεν έγινε διότι δεν θέλουμε ούτε να τους ξέρουμε, ούτε να τους βλέπουμε, ούτε να τους ακούμε. Μας προκαλούν αηδία.


ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ   

Ουρανούπολη 8/10/2011
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗΣ