10 Οκτ 2011

ΞΑΝΑΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗ Β.ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ Ο ΑΛ.ΤΣΙΠΡΑΣ

Στη Χαλκιδική μεταβαίνει την προσεχή Πέμπτη (14/10) στη Χαλκιδική ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Τσίπρας, σύμφωνα με την "Αυγή", για να αναδείξει περαιτέρω τις διαστάσεις του θέματος της επένδυσης χρυσού από το Κατάρ.

Ο  Αλ.Τσίπρας  στις παρεμβάσεις που έκανε τις προηγούμενες ημέρες επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, χαρακτηρίζοντάς τον, ντίλερ, λέγοντας μάλιστα ότι “έχει καταντήσει πια να είναι απλώς διαμεσολαβητής ανάμεσα στους ξένους επενδυτές και στην εγχώρια διαπλοκή”.
Σε συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση, αναφέρθηκε στην επίσκεψη του εμίρη του Κατάρ, λέγοντας πως ήρθε “προκειμένου να διαμεσολαβήσει με την εγχώρια διαπλοκή 1-2 δισ. επένδυση στον ελληνικό χρυσό”. Έκανε δε λόγο για “πλιάτσικο”, καταγγέλλοντας ότι γνωστοί-άγνωστοι μεγαλοεργολάβοι της χώρας μας έχουν πάρει τη μισή Χαλκιδική δίνοντας 11 εκατ. ευρώ, την ώρα που έχουν επιδοτηθεί με 15εκατ. ευρώ!“Όχι μονάχα τα έχουν πάρει κοψοχρονιά, αλλά επειδή δεν θέλουν να βάλουν χρήματα, θέλουν τους Καταριανούς να επενδύσουν. Αυτό το πλιάτσικο γίνεται αυτή τη στιγμή στη δημόσια περιουσία. Και ο πρωθυπουργός είναι ο ντίλερ, ο μεσολαβητής”, τόνισε.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με καταγγελία του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, οι αρχές της χώρας μας ζητούν από το Γενικό Δικαστήριο την ακύρωση της απόφασης της Επιτροπής, με την οποία κηρύχθηκε ως παράνομη κρατική ενίσχυση η (προαναφερθείσα) επιδότηση ύψους 15,34 εκατ. ευρώ που χορηγήθηκε από τις ελληνικές αρχές στη μεταλλευτική επιχείρηση Ελληνικός Χρυσός.

“Αυτό που γίνεται μου θυμίζει τα σχέδια ανασυγκρότησης για το Ιράκ, που είχε πέντε χρόνια στρατεύματα κατοχής, και για τη Λιβύη, που πέντε μήνες την βομβάρδιζαν. Δεν είναι αναπτυξιακά σχέδια, είναι σχέδια λεηλασίας”, υπογράμμισε ο Αλ.Τσίπρας.
halkidikinews.gr