2 Απρ 2012

Συνάντηση συλλογικοτήτων Αττικής για τη Χαλκιδική


ΚΑΛΕΣΜΑ

Εδώ και λίγες μέρες, από την Τρίτη 20/3, στο δάσος στις Σκουριές και στη Μεγάλη Παναγιά Χαλκιδικής, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μια συντονισμένη προσπάθεια του κράτους και του «εθνικού εργολάβου» να βάλουν σε εφαρμογή το σχέδιο κατασκευής της φαραωνικής και καταστρεπτικής επένδυσης μεταλλείας χρυσού, της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ». Χρησιμοποιώντας όλη τη γκάμα του οπλοστασίου τους: τον εκμαυλισμό της τοπικής κοινωνίας, με το πρόσχημα της απασχόλησης, τη συκοφαντία σε βάρος όσων αντιστέκονται, τους προπηλακισμούς και τις προκλήσεις, τις υπηρεσίες εξωνημένων τοπικών παραγόντων, την αστυνομική βία και την καταστολή, μέχρι και την (εκούσια ή ακούσια) τραμπούκικη δράση νυν και μελλοντικών (;) εργαζομένων της εταιρείας.

Δεν είναι, απλά, η ώρα της «ωρίμανσης» μιας επένδυσης, που προετοιμάζεται με επιμονή εδώ και πολλά χρόνια. Είναι, επιπλέον, η ώρα που το διεφθαρμένο και υποταγμένο στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα κυρίαρχο πολιτικό σύστημα επιχειρεί να εκποιήσει τους φυσικούς πόρους και τις δημόσιες υποδομές της χώρας, υποθηκεύοντας το μέλλον ολόκληρης της κοινωνίας και αδιαφορώντας για τους ανθρώπους, τη ζωή και τις ελπίδες τους.


Για το λόγο αυτό, η Χαλκιδική δεν είναι τόσο μακριά, όσο νομίζουμε. Δεν είναι πιο μακριά από το Ελληνικό, ούτε από τη Φυλή, το Γραμματικό και την Κερατέα, ούτε από τον Υμηττό και την Πεντέλη. Και οι επιπτώσεις των «χρυσοφόρων» μεταλλείων της Χαλκιδικής δεν είναι μικρότερες από αυτές της τσιμεντοποίησης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό ή των φαραωνικών εργοστασίων διαχείρισης απορριμμάτων ή των αυτοκινητοδρόμων στον Υμηττό ή των φωτοβολταϊκών της εκκλησίας στις αναδασωτέες πλαγιές της Πεντέλης.

Θεωρώντας ότι ο αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής είναι και δικός μας αγώνας, η «Πρωτοβουλία συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων», παίρνει την  πρωτοβουλία να καλέσει σε μια

συνάντηση
φορέων, κινήσεων πολιτών, συλλογικοτήτων της Αττικής και όσων άλλων ενδιαφέρονται, την Τρίτη, 3 Απριλίου, στις 7 μ.μ.,
στα γραφεία του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου
(Λόντου 6 & Μεσολογγίου, Εξάρχεια),

με σκοπό να αναζητήσουμε, από κοινού, τους τρόπους και τα μέσα της δικής μας συνεισφοράς σε αυτόν το αγώνα, διερευνώντας, παράλληλα, και τη δυνατότητα συντονισμού των επιμέρους αντιστάσεων στα ανοιχτά μέτωπα της Αττικής.

Πρωτοβουλία συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων
τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942984299