16 Σεπ 2011

Επιτροπή Διαβούλευσης: Άλλο χαστούκι για τον Πάχτα

Απο:http://ierissos.blogspot.com/
Στις 31 Αυγούστου, έγινε στην Ιερισσό η συνάντηση των μελών της Επιτροπής Διαβούλευσης για να συζητήσουν το «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Αριστοτέλη 2012-2014».
Η σύνταξη του «Επιχειρησιακού Προγράμματος» για κάθε Δήμο, αποτελεί υποχρέωσή του που πηγάζει από τον νέο Νόμο του «Καλλικράτη».
Στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Αριστοτέλη συμμετέχουν –σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου- 50 άτομα, ως εξής:
Πρόεδρος της Επιτροπής ο Δήμαρχος κ. Πάχτας.
Τριανταδύο άτομα από ισάριθμους φορείς των χωριών του Δήμου και φορείς όλου του Δήμου.
Δεκαεπτά άτομα με κλήρωση (τα δεκαέξι, ένας από κάθε χωριό, και το 17ο από τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του Δήμου).



Ως προς την σύσταση της Επιτροπής, υπάρχει ένα μεγάλο θέμα στην αναλογική εκπροσώπηση των χωριών του Δήμου με βάση τα πληθυσμιακά κριτήρια. Υπάρχουν χωριά που υπερεκπροσωπούνται και άλλα που υποεκπροσωπούνται. Ενώ για παράδειγμα η Ιερισσός –σύμφωνα με τον πληθυσμό της- έπρεπε να εκπροσωπείται από 8 μέλη, έχει 5. Τα συμπεράσματα δικά σας γι’ αυτές τις αλχημείες του Πάχτα.
Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα που συνέταξε η εταιρεία στην οποία το ανέθεσε ο Δήμος, είναι ένα πρόχειρο κατασκεύασμα. Αποτελείται από συρραφή: ιστορικών στοιχείων, στοιχείων από την στατιστική υπηρεσία της χώρας και την απογραφή, στοιχεία από τα Γ.Π.Σ των τριών συνενωμένων Δήμων και καταγραφή των υπηρεσιών και των δομών του σημερινού μας Δήμου. Το κατ’ εξοχήν δημιουργικό κομμάτι του Προγράμματος όπου θα έπρεπε να αποτυπωθούν με τρόπο σαφή και αναλυτικό οι αναπτυξιακές προτεραιότητες και δράσεις, διακρίνεται επίσης από προχειρότητα και γενικολογίες: Μία έκθεση ιδεών και μάλιστα κακή.
Είναι δε τόση η προχειρότητα, που στο Copy-Paste δεν είχαν ούτε την διακριτικότητα να εναρμονίσουν έστω και τις γραμματοσειρές.
Υπάρχουν κομμάτια ολόκληρα που αναφέρονται στην Κασσάνδρα στην Ορμύλια και στην Γαλάτιστα, στα φράγματα του Χαβρία και του Ολύνθιου.
Με δύο λέξεις: Προχειρότητα και τσαπατσουλιά.Όμως η αμοιβή γι’ αυτήν την προχειρότητα ήταν 14.760€, την στιγμή που ο κ. Πάχτας διατείνεται ότι δεν υπάρχουν χρήματα για τον Παιδικό Σταθμό της Ιερισσού και προσπάθησε –μάταια, χάρη στην δημιουργική αντίδραση των κατοίκων- να τον χρηματοδοτήσει από τον Ελληνικό Χρυσό, δια της γνωστής «εκπόρνευσης».
Παρ’ όλη όμως την μεθόδευση και τις αλχημείες -για να του βγουν του κ. Πάχτα τα κουκιά-, παρ' όλη την εξάρτηση πολλών από τα ορισμένα μέλη, από τους εικοσιέξι (26) παρόντες, οι δεκαπέντε (15) κατέθεσαν κείμενο, όπου εκφράζουν την αντίθεσή τους και ζητούν να αποσυρθούν οι αναφορές του Επιχειρησιακού Προγράμματος στα χρυσωρυχεία, τα οποία δεν μπορούν να αποτελέσουν πρόταση για την ανάπτυξη της περιοχής καθώς είναι καταστροφικά και για το περιβάλλον και για τις υπόλοιπες οικονομικές δραστηριότητες στον Δήμο μας.
Το κείμενο που κατετέθη το υπογράφουν οι:Παναγιωτοπούλου Λένα
Κοκκόνα Μαρία
Τσοπουρίδης Ιωσήφ
Καλαιτζής Βασίλης
Αιβαζίδου Κλεοπάτρα
Ματζάνος Αστέριος
Τσιριγώτης Γιώργος
Βεργίνης Ιωάννης
Ναούμ Περικλής
Μπρίκου Σοφία
Ιωακείμ Δέσποινα
Λεμονής Αθανάσιος
Καρίνας Γεώργιος
Βασιλούδας Αστέριος
Συνάθης Απόστολος