3 Μαΐ 2011

Aρραβώνες

Καλημέρα...

Όπου trust...βάλτε αρραβώνας...συμφερόντων!
Όπου κραχ...βάλτε "στρίβειν δια του αρραβώνος"!
Χθες 2 Μάη στις 11 το βράδυ έγιναν οι επισήμοι αρραβώνες Μπόμπολα- Αλαφούζου. Οι δυο μεγαλοκαρχαρίες έδωσαν υποσχέσεις "στοργής" και "αλληλοϋποστήριξης" σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.
Σε ένα μνημείο Γκεμπελισμού, σκηνοθετημένο από τα γιουσουφάκια του Σκάι, ένας απλός πολίτης του τόπου μας βαπτίστηκε "άτυπος επικεφαλής" των αντιδρώντων στην επένδυση -και αυτό τους βόλεψε πάρα πολύ γιατί δεν ακούστηκε καμιά άλλη φωνή- και ένας δυναμικός αγώνας... " μικροπολιτικά παιχνίδια που δεν αφήνουν τον κόσμο να ξεκολλήσει από το παρελθόν"!
Κατά τα άλλα ο Αλαφούζος κάνει δεντροφυτέψεις και μετρά τα δέντρα που καταστρέφονται ανά τον κόσμο. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο!
Τόσα χρόνια διχάζεται η τοπική κοινωνία... ο Τέλογλου τα έλυσε όλα σε μια εκπομπή! Ούτε δονήσεις στη Στρατωνίκη, ούτε κυάνιο στις Σκουριές και... πάνω απ' όλα η τοπική κοινωνία στην οποία θα γυρίσει αυτός ο πλούτος! Βέβαια κουβέντα για το ΤΕΕ και για το τι προβλέπει η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της εταιρίας για το υπέροχο δάσος που ξεδιάντροπα κατέγραφαν στην κάμερα για να βεβηλώσουν μετά. Ένα απίστευτο συνονθύλευμα παραπληροφόρησης και απαξίωσης της τοπικής κοινωνίας!
Διαφωτιστικότατη η εκπομπή και για όσους διατηρούσαν και τις τελευταίες ψευδαισθήσεις για τους "ντόπιους ηγέτες" της κυβέρνησης του Μνημονίου! Για να μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους! Αλλά και τι περιμέναμε;;; Δεν μπορεί να κατακρεουργούν με τις υπογραφές τους δικαιώματα χρόνων της εργατικής τάξης... και να κολλάνε σε λίγα στρέμματα δάσους!
Πάντως, η εκπομπή έβγαλε και κάτι άλλο! Τα τσιράκια της "ανάπτυξης" και της "ισοπέδωσης" ελπίζουν σε ένα πράγμα: να αλλοιωθεί ο αγώνας μας από μικροπολιτικά παιχνίδια αρχηγών και μπροστάρηδων!
Εμείς πρέπει να τους διαβεβαιώσουμε για το αντίθετο! Αγωνιζόμαστε για το δίκαιο, για τις ζωές μας, για τα παιδιά μας! Δεν έχουμε αρχηγούς, δεν ελπίζουμε σε ηγέτες και κόμματα σωτηρίας! Διασφαλίζουμε τη δράση μας με τη συντροφικότητα, την αλληλεγγύη μας και την πεποίθηση πως ο αγώνας είναι για μας μονόδρομος!

http://epitropiagonapanagias.blogspot.com/