4 Μαρ 2011

Διαμαρτυρία Πολιτών ενάντια σε μεθοδεύσεις παραπληροφόρησης του κοινού από την ΕΤ3

Διαμαρτυρία Πολιτών ενάντια σε μεθοδεύσεις παραπληροφόρησης του κοινού από την ΕΤ3


Προς: Γενικό Διευθυντή ΕΤ3

Κοινοποίηση: Μ.Μ.Ε., Ε.Σ.Ρ., Γενική Διεύθυνση ΕΡΤ ΑΕ

Θέμα: Διαμαρτυρία Πολιτών ενάντια σε μεθοδεύσεις παραπληροφόρησης του κοινού

Κύριε διευθυντά,
Παρακολουθούμε με έκπληξη αλλά και αγανάκτηση τη μεθοδευμένη φίμωση της συντριπτικής πλειοψηφίας φορέων και των κατοίκων της Χαλκιδικής σε σχέση με την "επένδυση" μεταλλουργίας Χρυσού στην περιοχή μας.
Παρατηρούμε ότι από το σταθμό σας και ιδιαίτερα από την ανταποκρίτριά σας στην περιοχή, κ. Ρήγα, μεθοδεύεται ένας συνεχής αποκλεισμός οποιασδήποτε φωνής διαμαρτυρίας, ενώ αντίθετα, προβάλλονται με προκλητικό και αντιδεοντολογικό τρόπο, οι ενέργειες και δημοσιεύσεις των υπέρμαχων της επένδυσης και της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός ΑΕ.

Συγκεκριμένα, ενώ έχετε κληθεί σε μια σειρά εκδηλώσεων, όπως για παράδειγμα α) Θεσσαλονίκη, εκδήλωση των Οικολόγων Πράσινων, 28/1/2011, β) Θεσσαλονίκη, εκδήλωση Δικηγορικού Συλλόγου και Κίνηση Ενεργών Πολιτών Σταγίρων-Ακάνθου, 31/1/2011, γ) Αρναία, εκδήλωση Ενεργών Πολιτών Δημοτικής Ενότητας Αρναίας, 13/2/2011, δ) Πολύγυρος, εκδήλωση από το Τεχνοδρόμιο Πολυγύρου, 20/2/2011 και πολλές άλλες στις οποίες παρουσιάστηκαν ολοκληρωμένες μελέτες ανεξάρτητων καθηγητών πανεπιστημίου και έγκριτων επιστημόνων, που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την τεράστια περιβαλλοντική και οικονομική καταστροφή που επίκειται, απουσιάζατε από όλες, και φυσικά, δεν έγινε η παραμικρή αναφορά προς ενημέρωση των τηλεθεατών σας.
Αντίθετα οποιαδήποτε ανακοίνωση, εκδήλωση ή πρωτοβουλία της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός, προβάλλεται συνεχώς και με προκλητικό τρόπο και μάλιστα χωρίς καμία αναφορά σε αντιτιθέμενες απόψεις.

Κύριε διευθυντά,

Θεωρούμε ότι το κανάλι σας ως Μ.Μ.Ε. δημόσιου χαρακτήρα, δεν δικαιούται να συμπεριφέρεται με αντιδεοντολογικό τρόπο και να παραπληροφορεί, ευνοώντας ξεκάθαρα τα συμφέροντα συγκεκριμένου μεγαλοεπιχειρηματία που κρύβεται πίσω από την υποτιθέμενη επένδυση.
Σας καλούμε άμεσα να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να τηρείται η δημοσιογραφική δεοντολογία και να σταματήσει η συστηματική παραπληροφόρηση της κοινωνίας. Λαμβάνοντας υπόψη την κλίμακα των σχεδιαζόμενων μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στην περιοχή μας και τις γνωματεύσεις ανεξάρτητων επιστημονικών φορέων (Συμβούλιο Περιβάλλοντος ΑΠΘ) και ειδικών επιστημόνων, μπορείτε να αντιληφθείτε το μέγεθος του προβλήματος σε περιβαλλοντικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο που θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Οφείλουμε επομένως, όχι μόνο να αγωνιούμε για το μέλλον μας αλλά και να αγωνιστούμε για την αποτροπή του βιασμού της περιοχής μας. Μιας περιοχής που αποτελεί έναν από τους υψηλότερους τουριστικούς προορισμούς πανελλαδικά και παρουσιάζει σημαντική ανάπτυξη και σε άλλους τομείς όπως γεωργία, κτηνοτροφία, μελισσοκομία κλπ.

Σας καλούμε να αναλάβετε τις ευθύνες σας και επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας.

Με εκτίμηση,

Επιτροπή Αγώνα Μεγάλης Παναγίας

Ενεργοί Πολίτες Δημοτικής Ενότητας Αρναίας

Επιτροπή Αγώνα Ιερισσού