8 Δεκ 2011

Κίνηση της Eldorado Gold για εξαγορά της European Goldfields

To έχουν γράψει από τον Ιούλιο τα ειδησεογραφικά πρακτορεία (Reuters: Είναι τώρα η European Goldfields στόχος εξαγοράς;) ότι με προίκα τα Μεταλλεία Κασσάνδρας, η EUROPEAN GOLDFIELDS είναι πλέον μια πολύφερνη νύφη. Το έχουμε επισημάνει κι εμείς ότι οι Μπόμπολας-Κούτρας θέλουν να πουλήσουν γιατί ξέρουν τα προβλήματα της επένδυσης που οι ξένοι ενδιαφερόμενοι αγνοούν.
Προχθες η μετοχή της EUROPEAN GOLDFIELDS πήδηξε κατά 22% λόγω έντονης φημολογίας ότι επίκειται συμφωνία εξαγοράς της από άλλη εταιρεία. Σε ανακοίνωσή της (εδώ) η EUROPEAN GOLDFIELDS, κάτοχος του 95% της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, διευκρινίζει ότι οι επαφές ήταν “διερευνητικές” και ότι δεν έχει δεχθεί καμία συγκεκριμένη προσφορά.
 
Σύμφωνα με το Bloomberg, ο “γαμπρός” δεν είναι άλλος από την ELDORADO GOLD, ιδιοκτήτρια εταιρεία του χρυσωρυχείου Περάματος, που πρόσφατα απέκτησε ποσοστό και στο χρυσωρυχείο των Σαπών. Και το Mineweb σχολιάζει ότι η EUROPEAN GOLDFIELDS  και η ELDORADO είναι ένα “τέλειο ζευγάρι”, γιατί η πρώτη έχει ακριβώς το είδος των  project που κυνηγάει η δεύτερη -  χαμηλού κόστους επένδυσης και χαμηλού κόστους παραγωγής. Το άρθρο αναφέρει ότι η διαπραγμάτευση
Tο άρθρο του Bloomberg αναφέρει ότι η διαπραγμάτευση της μετοχής της EUROPEAN GOLDFIELDS διακόπηκε και ότι η προσφορά της ELDORADO απειλεί να οδηγήσει σε “σκόπιμο ναυάγιο” (!) την κίνηση της Qatar Holding LLC να αγοράσει ένα ποσοστό της EUROPEAN GOLDFIELDS. H τελευταία πληροφορία προέρχεται από το blog του Mark Kleinman του Sky News, ο οποίος δεν αποκαλύπτει την πηγή της.
H συμφωνία με το Κατάρ, όπως μας πληροφορεί το Mineweb, πρόκειται να τεθεί στη συνέλευση των μετόχων της EUROPEAN GOLDFIELDS στις 22 Δεκεμβρίου.

by antigoldgreece

Απο:http://www.imerisia.gr/default.asp?catid=12410

Ελλάκτωρ: Προτάσεις εξαγοράς περιουσιακών της στοιχείων για European Goldfields
 
Η μετοχής της European Goldfields, στην οποία ανήκουν τα Μεταλλεία Κασσάνδρας στη Χαλκιδική, διαπραγματεύεται στα χρηματιστήρια του Λονδίνου (ΑΙΜ) και του Τορόντο και έκλεισε χθες στην τιμή των 7,20 στερλίνων

Προτάσεις εξαγοράς περιουσιακών της στοιχείων έχει δεχθεί η European Goldfields, μεγαλύτερος μέτοχος της οποίας είναι ο όμιλος Ελλάκτωρ όπως ανακοίνωσε χθες, με αφορμή την έντονα ανοδική κίνηση της μετοχής.
Η διοίκηση δηλώνει πως δεν θα προχωρήσει σε λεπτομέρειες για τις συζητήσεις με τους υποψηφίους επενδυτές εκτός και αν υπάρξει δεσμευτική συμφωνία.
Υπενθυμίζεται ότι έχει προγραμματιστεί για τις 22 Δεκεμβρίου η Εκτακτη Γενική Συνέλευση προκειμένου να εγκριθεί η πρόσφατη συμφωνία για τη συμμετοχή του Κατάρ στο μετοχικό της κεφάλαιο, με παράλληλη χρηματοδότηση της επένδυσης στη Χαλκιδική.
Η συμφωνία προβλέπει την πώληση 13 εκατ. μετοχών της European Goldfields στην Qatar Holding, ήτοι ποσοστού 7,07% του μετοχικού κεφαλαίου, συνολικής αξίας 130 εκατ. δολ. Καναδά.
 

Η μετοχής της European Goldfields, στην οποία ανήκουν τα Μεταλλεία Κασσάνδρας στη Χαλκιδική, διαπραγματεύεται στα χρηματιστήρια του Λονδίνου (ΑΙΜ) και του Τορόντο και έκλεισε χθες στην τιμή των 7,20 στερλίνων.