10 Φεβ 2011

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ, Ο ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ




Ο «Καθρέφτης» είναι ανεξάρτητη εφημερίδα για τη μετανάστευση και το πρώτο της φύλλο διανέμεται δωρεάν σήμερα Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011 σε 40.000 τιράζ στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.
Η έκδοση έχει ως αφορμή την απεργία πείνας των 300 μεταναστών στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη αλλά έχει στόχο να αναδείξει ευρύτερα ζητήματα σχετικά με τη μετανάστευση και να συζητήσει με πληροφορημένο και ανθρώπινο τρόπο θέματα που μέχρι στιγμής έχουν αδικηθεί στη δημόσια συζήτηση τόσο από τους εκπροσώπους της Πολιτείας όσο και από τα ΜΜΕ. Η εφημερίδα «Καθρέφτης» είναι ένας τρόπος να στηρίξουμε τόσο αυτούς που τώρα σηκώνουν όλον τον συμβολισμό του αγώνα για ανθρώπινη ύπαρξη, συνεχίζοντας την απεργία πείνας για δέκατη τέταρτη ημέρα, στο κτήριο Υπατία, όσο και όλους εκείνους που ζουν και εργάζονται μαζί μας, αόρατοι και βασανισμένοι, δίχως το αυτονόητο, στοιχειώδες δικαίωμα που αναγνωρίζουμε σε κάθε ελεύθερο, πολιτικό άνθρωπο: να του ανήκει το σώμα του και να ορίζει τη μοίρα του.
Κείμενα στον καθρέφτη έχουν συνεισφέρει οι Νordin Τhahma, Κώστας Δουζίνας, Αποστόλης Καψάλης, Louisa o’Brien, Πιτσιρίκος, Οld boy, Radical Desire, Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου, Αυγουστίνος Ζενάκος, Bασίλης Σωτηρόπουλος, Βαγγέλης Νάνος, Στέφανος Μπατσής, Γιάννης Ανδρουλιδάκης, Redouane Kharbouche, Xρήστος Xρήστου.
Ελπίζουμε ότι διαβάζοντας τον «Καθρέφτη» θα καταλάβετε, όσοι δεν το έχετε καταλάβει ακόμη, ότι όσα σας χωρίζουν από τους μετανάστες είναι πολύ λιγότερα από αυτά που σας ενώνουν. Και πάνω από όλα, ότι σε αυτή τη χώρα, όπως και σε όλη την Ευρώπη, ερχόμαστε από κάπου – από εκείνο το σημείο όπου συνειδητοποιήσαμε πως όταν ένας άνθρωπος βασανίζεται δίπλα σου πρέπει πρώτα να φροντίσεις να σταματήσει αυτό κι όλα τα άλλα έρχονται μετά. Αν δεν το κάνεις κι αδιαφορήσεις, ή ακόμη χειρότερα αν συντελέσεις στον βασανισμό του, δεν θα είσαι ποτέ ούτε εσύ ελεύθερος. Κι όταν το καταλάβεις, ούτε για σένα θα βρεθεί κανείς για να παλέψει.
Ο «Καθρέφτης» είναι έντυπο ανεξάρτητο και αυτοχρηματοδοτούμενο. 
Επικοινωνία: kathreftis.efimerida@gmail.com | Στο διαδίκτυο μας διαβάζετε: http://efimerida-kathreftis.blogspot.com | Στο Twitter μας ακολουθείτε: http://twitter.com/O_Kathreftis