2 Απρ 2013

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των μεταλλείων χρυσού σήμερα στη Θεσσαλονίκη



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήθει σήμερα στην Θεσσαλονίκη από το Συντονιστικό Φορέων Σταγείρων-Ακάνθου κατά της εξόρυξης χρυσού στην Χαλκιδική.
Συγκεκριμένα, θα υπάρχει διαδήλωση στις 12:30 το μεσημέρι έξω από το Μακεδονία Παλλάς την ώρα που η εταιρεία Eldorado Gold θα παραχωρεί συνέντευξη τύπου  για την πορεία των επενδυτικών σχεδίων των εταιρειών Ελληνικός Χρυσός στα Μεταλλεία Χαλκιδικής και Χρυσωρυχεία Θράκης στα έργα χρυσού στο Πέραμα της Θράκης.

«Η eldorado τις τελευταίες μέρες έχει αποδυθεί σε έναν αγώνα δρόμου στα Μ.Μ.Ε, με στόχο να επηρεάσει και να ανατρέψει την άποψη της κοινής γνώμης υπέρ της λειτουργίας των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στις Σκουριές της Χαλκιδικής. Παράλληλα, με αυτόν τον τρόπο, στοχεύει να εκβιάσει την κυβέρνηση για να επισπεύσει και να επηρεάσει την έκδοση απόφασης από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Μετά από την, επιεικώς αχαρακτήριστη, εκπομπή του ΑΝΤ1 (σε πρώτο πλάνο), την Τρίτη 2/4/13 σκοπεύει να κάνει ενημέρωση, επιλεγμένα, σε μία μερίδα του τύπου στο Μακεδονία Παλλάς στη 13,00 το μεσημέρι. Θα πρέπει να παραβρεθούμε όσοι περισσότεροι μπορούμε εκεί, ώστε να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στα όσα γίνονται και μεθοδεύονται. Αντιπροσωπεύουμε τις χιλιάδες συμπολιτών μας, των κατοίκων της Χαλκιδικής, του Κιλκίς, του Έβρου, της Ροδόπης και μεγάλου αριθμού πόλεων που σταδιακά προσχωρούν στο κίνημα κατά των μεταλλείων χρυσού», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το Συντονιστικό Φορέων Σταγείρων-Ακάνθου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.