13 Απρ 2013

Για τα γεγονότα της Δευτέρας 8 Απρίλη στη Μεγάλη Παναγία…


Εκεί που η λέξη «εργαζόμενος» βρομίζει…. η λέξη «μισθοφόρος» ξεκαθαρίζει τα πράγματα!
        Τη Δευτέρα 8 Απρίλιου 2013, οι αγωνιζόμενοι κάτοικοι της Μεγάλης Παναγίας Χαλκιδικής έζησαν για ακόμη μια φορά το σκληρό πρόσωπο της κρατικής αυθαιρεσία και τη διαπλεκόμενη σχέση της κυβέρνησης και των μηχανισμών της με την εταιρία- δολοφόνο του τόπου μας! Σύμφωνα με πληροφορίες, δημοσιογράφοι, ύστερα από πρόσκληση της Eldorado και με όλα τα έξοδα πληρωμένα (ξενοδοχεία, φαγητό, μετακινήσεις….), θα ανέβαιναν στις Σκουριές.
        Από νωρίς το πρωί λοιπόν, κάτοικοι της Μεγάλης Παναγίας και της Ιερισσού βρέθηκαν στο σημείο Χοντρό Δέντρο, από όπου και θα περνούσαν οι δημοσιογράφοι για να τους επιδοθεί ψήφισμα, με το οποίο θα εξέφραζαν τη διαμαρτυρία τους για  το γεγονός, ότι εδώ και πολύ καιρό έχουν καταστήσει, με τη σιωπή τους, αόρατους  χιλιάδες πολίτες, που αγωνίζονται για το μέλλον του τόπου τους. Όμως οι δημοσιογράφοι μαζί με τους υπεύθυνους της εταιρίας δεν έφτασαν ποτέ στις Σκουριές. Η πολύπλευρη ενημέρωση πληγώθηκε για άλλη μια φορά!
        Τα παραπάνω γεγονότα φανερώνουν το εμπαιγμό που υφίστανται από τα ΜΜΕ οι κάτοικοι της γης του Αριστοτέλη. Αυτά που θα γραφούν παρακάτω είναι ικανά να καταδείξουν το επίπεδο του κοινωνικού κανιβαλισμού στο οποίο μπορεί να φτάσει μια κερδοσκοπική εταιρία και τα τσιράκια της .
        Όσο οι κάτοικοι συνέχιζαν τη διαμαρτυρία τους στο Χοντρό δέντρο, χωρίς να εμποδίζουν τη διέλευση των οχημάτων, πέρασαν δύο λεωφορείο της εταιρίας γεμάτα με εργαζόμενους που ασχημονούσαν πίσω από τα τζάμια , συνοδευόμενα από περιπολικά και πολλά συμβατικά οχήματα της ασφάλειας. Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στον κόμβο της Μεγάλης Παναγίας και απειλούσαν να ανέβουν και να δείρουν τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους. Τα ΜΑΤ τους φύλαγαν ενώ οι κάτοικοι της Μεγάλης Παναγίας, που περίμεναν ώρες, λαμβάνοντας υπόψη τους, τις διαβεβαιώσεις της αστυνομίας ότι οι εργαζόμενοι θα διαλυθούν, αποφάσισαν να γυρίσουν στο χωριό τους. Όταν έφτασαν στον κόμβο, οι εργαζόμενοι άρχισαν να τους απειλούν, κραδαίνοντας ρόπαλα, ότι θα τους σκοτώσουν και να τους πετάνε πέτρες. Οίκτο και θυμό για την κατάντια της τοπικής τους αυτοδιοίκησης αισθάνθηκαν οι αντιδρώντες στην ψευδοεπένδυση κάτοικοι της Μεγάλης Παναγίας, όταν αντιλήφθηκαν, ότι μέσα στο πλήθος των μαινόμενων παρευρίσκοντας κρατώντας ρόπαλο και η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου της Μεγάλης Παναγίας. Τα ΜΑΤ παρατάχθηκαν με τις ασπίδες προς τους κατοίκους της Μεγάλης Παναγίας που απλά θέλανε να μπουν στο χωριό τους,  δίνοντας ελευθέρια χώρου και κινήσεων στους εξαγριωμένους εργαζόμενους και όταν απαίτησαν να περάσουν, η αστυνομία τους απάντησε με βόμβες κρότου λάμψης για να τους απομακρύνει, τη στιγμή που φύλαγε ώρες δεκάδες αγριεμένους εργαζόμενους, οπλισμένους  με ρόπαλα του ίδιου διαμετρήματος (μεγέθους , πάχους, κοπής!) και απλά τους …παρακαλούσε… να διαλυθούν ησύχως!
        Τα αίσχη που έκαναν οι περίφημοι εργαζόμενοι της Eldorado (περίπου 250 στον αριθμό και φερμένοι εκτός από την Μεγάλη Παναγία και από Παλαιοχώρι, Νεοχώρι, Στρατώνι και αλλού) όταν μπήκαν στο χωριό και «στρατοπέδευσαν» ωσάν άτακτος στρατός στο Χοροστάσι δεν έχουν προηγούμενο! Έβριζαν και προπηλάκιζαν κατοίκους του χωριού, γέροντες γυναίκες και παιδιά, ένα εκ των οποίων διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας  με κρίση πανικού, απειλούσαν μαγαζάτορες ότι θα τους κλείσουν τα μαγαζιά τους και έφτασαν στο σημείο να χτυπήσουν με μπουνιές γυναίκες! Όταν δύο αυτοκίνητα κατοίκων που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού έφτασαν στο Χοροστάσι, διαλύθηκαν από τα ρόπαλα των «περήφανων εργαζομένων» και οι οδηγοί τους προπηλακίστηκαν βίαια! Η στάση της αστυνομίας ήταν σκανδαλώδης! Δεν επενέβη ούτε στιγμή να προφυλάξει τους αθώους πολίτες που προπηλακίζονταν από τους τσέτες της εταιρίας , αντίθετα, περιέφραξε το δρόμο στους αντιδρώντες κατοίκους που θέλανε να πάνε στα σπίτια τους!


        Ένα κρατάμε από όλα τα παραπάνω: η εταιρία μαζί με την κυβέρνηση που τη στηρίζει είναι σε πανικό! Σε αντιδημοκρατικές εκτροπές και ενώ έχουν χρησιμοποιηθεί όλα τα μέσα εκφοβισμού του αγωνιζόμενου κόσμου της Χαλκιδικής ( προσαγωγές, συλλήψεις, βίαιες λήψεις DNA, χημικά και ξύλο) το μόνο που έμεινε στην εταιρία- τρομοκράτη του τόπου μας είναι να βγάλει τον άτακτο στρατό της, ως τάγματα εφόδου άλλης εποχής, που ξυπνάνε μαύρες μνήμες βγαλμένες από τα τεφτέρια της ιστορίας!
 Εδώ όμως δεν είμαστε αποικία! Και ούτε θα αφεθούμε να γίνουμε ! Όσοι αγωνίζονται δεν αφήνουν να υπερισχύσει ο νόμος του δυνατότερου, αλλά ο νόμος του δικαίου!
Ζούμε σε μια χώρα που ούτε τη γη της , ούτε τον πλούτο της, ούτε τους λίγους νόμους που φτιάχτηκαν για να υπερασπίσουν τον αδύνατο, θα χαρίσουμε βορά σε εταιρίες αρπαχτικά και σε επίορκες κυβερνήσεις!
Έχουν ήδη κατατεθεί μηνύσεις και για τα σπασμένα αυτοκίνητα και για τους προπηλακισμούς των συμπολιτών μας και αφήνουμε στη δικαιοσύνη να βγάλει τα συμπεράσματά της!
Πάνω από όλα, όμως, πρέπει να καταλάβει ο σκεπτόμενος λαός όλης της Ελλάδας ότι οι βρόμικες εταιρίες έχουν πολλά βρόμικα όπλα στα χέρια τους. Εμείς έχουμε μόνο ένα : ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ! Και την πίστη, ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!