18 Ιουν 2013

Συζήτηση για τις Σκουριές στην ΕΡΤ3

Η δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση, υστέρα από την πραξικοπηματική κίνηση της κυβέρνησης, να την κλείσει διαπομπεύοντας την, δίνει τον δικό της αγώνα για ελεύθερη ενημέρωση και δημοκρατία.
Μαζί τους σύσσωμος όλος ο δημοκρατικός κόσμος που αντιλαμβάνεται ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ δεν είναι μόνο γροθιά στο στομάχι της εργατικής τάξης, αλλά πρωτίστως βαρύ πλήγμα στη δημοκρατίας και στον ελεύθερο λόγο.
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ με τη στήριξη του κόσμου κατάφεραν ένα πρώτο σημαντικό επίτευγμα: να μείνει η ΕΡΤ ανοιχτή! 
Στοίχημα τώρα αποτελεί το άνοιγμα της προς την κοινωνία και τον κόσμο που τη στηρίζει. Όλος ο αγωνιζόμενος κόσμος της Ελλάδας χαιρετίζει τις προσπάθειες που γίνονται για πραγματική ενημέρωση και ζητά από τους εργαζόμενους να συνεχίσουν να παλεύουν προς αυτή την κατεύθυνση. Το πρόγραμμα του Σαββάτου που δημοσίευσαν εργαζόμενοι της ΕΡΤ, αλλά και τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν ώστε να  εφαρμοστεί πλήρως, είναι ενδεικτικά της πάλης και του αγώνα που απαιτείται να δοθεί για αμερόληπτη δημοσιογραφία και σοβαρή έρευνα πάνω στα καθημερινά κοινωνικά προβλήματα. Ο αγωνιζόμενος λαός της Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές, θα στηρίξει τη καθημερινή μάχη των εργαζομένων για αληθινή ενημέρωση και πραγματική δημοκρατία.
Η συζήτηση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Ιουνίου στην ΕΡΤ για τα μεταλλεία χρυσού, με εκπροσώπους από τις επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής και Κιλκίς είναι ένα σημαντικό βήμα. Ελπίζουμε να ακολουθήσουν και άλλα.