11 Μαΐ 2012

Δελτίο Τύπου Επιτροπών Αγώνα Χαλκιδικής για την Πρωτομαγιά

Πλημμυρισμένη από ζωντάνια, όπως το Δάσος των Σκουριών, έγινε και φέτος η Πρωτομαγιά, που οργανώνεται κάθε χρόνο από τις επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής. Πέρα από τους Χαλκιδικιώτες συμμετείχαν σ’ αυτήν και κάτοικοι του Κιλκίς, της Αλεξανδρούπολης της Κομοτηνής, πολλοί πανεπιστημιακοί καθηγητές και πλήθος κόσμου, κατά πλειοψηφία νεαρής ηλικίας. Όλοι μαζί με την παρουσία τους ένωσαν την φωνή τους ενάντια στην καταστροφή της Χαλκιδικής και στη λεηλασία των φυσικών πόρων, του πραγματικού "χρυσού" της πατρίδας μας.




H καναδική ELDORADO GOLD σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία προσπάθησαν να εκφοβίσουν και να τρομοκρατήσουν τους διαδηλωτές. Η μεγάλη αυτοκινητοπομπή ξεκίνησε από την
Ιερισσό και έξω απ’ τη Μεγάλη Παναγία συναντήθηκε με την αυτοκινητοπομπή της Μεγ. Παναγίας και μαζί κατάληξαν στο δάσος των Σκουριών. Σ’ όλη την διαδρομή υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ΜΑΤ. Η αλόγιστη αυτή επίδειξη δυνάμεων απέναντι στην καθόλα ειρηνική γιορτή-διαδήλωση, αντί να εκφοβήσει και να τρομοκρατήσει, έδρασε καταλυτικά δυναμώνοντας την πεποίθηση και την αντίσταση ενάντια στα καταστροφικά σχέδια των “αρΠαχτικών”.

Για ακόμη μία φορά αποδείχθηκε περίτρανα ότι δεν είμαστε ούτε 30 αντιδρώντες, ούτε οι τραμπούκοι και τα αναρχικά στοιχεία, όπως θέλει να μας προβάλλει η καναδική ELDORADO GOLD και οι εκπρόσωποί της οι Δημοτικοί Άρχοντες του Δήμου Αριστοτέλη. Είμαστε χιλιάδες άνθρωποι που διεκδικούμε το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ “ΑΝΑΠΤΥΞΗ”.

Άλλωστε, όσο και να θέλει κανείς να εθελοτυφλεί, τις αυθαίρετες πράξεις και τους τραμπουκισμούς τους διαπράττει η καναδική ELDORADO GOLD, επιβεβαιώνοντας συνεχώς το προφίλ της.

Επιστρατεύει τους πεντακόσιους εργαζομένους για να ξυλοκοπήσουν μια χούφτα αντιδρώντες συντοπίτες τους.
Ξηλώνει την Ελληνική Σημαία, που τοποθέτησαν συμπολίτες μας στο Δάσος των Σκουριών δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να ξεπουλήσουν τον τόπο τους, το μέλλον των παιδιών τους και την ίδια τους την πατρίδα.
Επιστρατεύει τα ΜΑΤ για να διαλύσει ειρηνική διαμαρτυρία χιλιάδων κατοίκων ενάντια στα καταστροφικά σχέδιά της.
Καταπατώντας το ελληνικό Σύνταγμα εμποδίζει την επίσκεψη περιπατητών στο δημόσιο Δάσος των Σκουριών και τους προπηλακίζει με τους σεκιουριτάδες της, οι οποίοι σαν σύγχρονοι προδότες των Ναζί έχουν όλο το πρόσωπό τους καλυμμένο με κουκούλες.
Καταπατώντας τους ελληνικούς νόμους περιφράζει το πανέμορφο Δάσος των Σκουριών με συρματοπλέγματα, ανιχνευτές κίνησης και σειρήνες δημιουργώντας ένα σκηνικό όπως στα «κατεχόμενα» της Κύπρου.
Την Πρωτομαγιά διασχίσαμε το δασικό δρόμο ανάμεσα στα συρματοπλέγματα στρατιωτικού τύπου. Σαν δασεργάτες, κυνηγοί, αγρότες, φυσιολάτρες, καθηγητές, οικοδόμοι, αλιεργάτες, ξενοδοχοϋπάλληλοι, γονείς, παιδιά νοιώσαμε μέσα μας τόση οργή, όσο και μία βαθιά πληγή που θα επουλωθεί μόνο όταν αυτή η αξιοζήλευτη περιοχή θα ελευθερωθεί από τα χρυσοθηρικά οράματα των καναδικών και ντόπιων “αρΠαχτικών”.

Όλοι όσοι εξυπηρετούν τα συμφέροντα της καναδικής εταιρείας ELDORADO GOLD ας κοιτάξουν συνειδητά τα συρματοπλέγματα που έστησαν οι ίδιοι και τα οποία είναι ο καθρέφτης αυτής της εταιρείας και των εκπροσώπων της και να είναι σίγουροι ότι σήμερα θέλουν να εγκλωβίσουν τους αντιδρώντες, αύριο θα παγιδευτούν οι ίδιοι χωρίς να μπορέσουν να ξεφύγουν ποτέ.

Οι επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής θέλουν να ευχαριστήσουν τους χιλιάδες διαδηλωτές για την παρουσία τους στο Δάσος των Σκουριών.

Ο Αγώνας μας είναι Μεγάλος και η Ζωή Πολύτιμη.

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να κερδίσουμε το αυτονόητο.

Δάσος = Οξυγόνο = Νερό = Ζωή = Το μέλλον των παιδιών μας!