11 Ιουλ 2013

Δύο συλλήψεις μετά τις προφυλακίσεις για τις Σκουριές


Ένταση και επεισόδια μεταξύ πολιτών στην Ιερισσό και αστυνομίας, την Τετάρτη. Σε αναβρασμό βρίσκονται οι κάτοικοι της περιοχής.

Δύο συλλήψεις, ένας 17χρονος κι ένας 73χρονος, είναι ο απολογισμός της έντασης που κυριάρχησε την Τετάρτη, έπειτα από τις νέες προφυλακίσεις κατοίκων της Ιερισσού για συμμετοχή στην εμπρηστική επίθεση του περασμένου Φεβρουαρίου στις Σκουριές.
Η πρώτη σύλληψη, αυτή του 17χρονου, έγινε έξω από τα δικαστήρια του Πολυγύρου, μόλις έγινε γνωστή η σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή για την προσωρινή κράτηση των δύο κατηγορουμένων. Ο ανήλικος, γιος ενός εκ των προφυλακισθέντων, συνελήφθη όταν επιχείρησε να διασπάσει τον αστυνομικό κλοιό, προκειμένου να πλησιάσει τον πατέρα του.
Η δεύτερη σύλληψη σημειώθηκε κατά τα απογευματινά επεισόδια στον κόμβο της Μεγάλης Παναγίας. Σύμφωνα με την αστυνομία, κάτοικοι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, που διαμαρτύρονταν για τις προφυλακίσεις των συντοπιτών τους, απέκλεισαν τον επαρχιακό δρόμο Παλαιοχωρίου – Μεγάλης Παναγιάς και άναψαν φωτιές. Η επέμβαση της αστυνομίας επέφερε συμπλοκές, με τελικό αποτέλεσμα να συλληφθεί ο ηλικιωμένος άντρας.

Οι δύο συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πολυγύρου.
Την ίδια ώρα, κάτοικοι της Ιερισσού παραμένουν στα οδοφράγματα που έχουν στήσει στις δύο εισόδους του χωριού. Σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές, μέχρι στιγμής δεν αναφέρθηκαν προβλήματα σε ό,τι αφορά τη διέλευση των οχημάτων.