14 Ιαν 2013

Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στον αγώνα της ΒΑ Χαλκιδικής



ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
στο πλευρό του ανυποχώρητου αγώνα των κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής ενάντια στην καταστολή και τα σχέδια του κράτους και της Ελληνικός Χρυσός (θυγατρική της πολυεθνικής Eldorado Gold) για την εγκατάσταση μεταλλείων εξόρυξης χρυσού στα δάση του όρους Κάκκαβος και τον αφανισμό της φύσης και των χωριών της περιοχής, στο βωμό της ανάπτυξης.

Τρίτη 15 Γενάρη 2013 - Συγκέντρωση 5 μ.μ., πλατεία Πανόρμου (σταθμός Μετρό)

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Συντονιστική συνέλευση αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής




Την γη δεν την κληρονομήσαμε απ' τους γονείς μας...
ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑΜΕ ΑΠ' ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ, ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΥΝΑ, ΤΑ ΔΑΣΗ, ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ, ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ, ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΤΑ ΠΑΡΚΑ, ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ, ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ, ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στον αγώνα των κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής

Πέμπτη 15 Γενάρη, 17:00
Συγκέντρωση στην Πλατεία Πανόρμου (σταθμός Μετρό





Αγώνας ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΡΕΙΑ


15-1 ΤΡΙΤΗ 5ΜΜ ΠΑΝΟΡΜΟΥ (ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΡΟ)


Το κράτος ισχυρίζεται ότι υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον.
Αλλά...
είναι αυτοί που παραχώρησαν την ΒΑ Χαλκιδικής και τα παλιά μεταλλεία της περιοχής χωρίς διαγωνισμό, με εξευτελιστικό αντίτιμο και με όρους οικονομικά και περιβαλλοντικά επαίσχυντους στην Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. και στην συνέχεια την επιδότησε με επιπλέον 15εκ. ευρώ.

Είναι αυτοί που "υπόσχονται" θέσεις εργασίας στην Χαλκιδική και είναι οι ίδιοι που οδήγησαν πάνω από το 26% του πληθυσμού στην ανεργία.

Είναι αυτοί που παρουσιάζουν το έργο ως έργο στρατηγικής σημασίας για την οικονομία, ενώ έχουν παραιτηθεί από κάθε οικονομική αξίωση και έχουν παραχωρήσει στους ιδιώτες επιχειρηματίες το σύνολο των κερδών, υποσχόμενοι ότι τα δημόσια ταμεία θα γεμίσουν από την φορολόγηση των επιχειρηματιών, που όπως έχει δείξει η ιστορία είναι απρόθυμοι να εισπράξουν.

Είναι αυτοί που επιστράτευσαν τον "τσάρο" της οικονομίας στο υπουργείο περιβάλλοντος για να υπογράψει με fast track διαδικασίες τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, και αυτοί που παρενέβησαν καταλυτικά ώστε να ξεκινήσει άμεσα η υλοτόμηση του δάσους για να προχωρήσουν τα έργα και όλα αυτά στο όνομα της ανάπτυξης...

Ωστόσο, ανάπτυξη σημαίνει και στη Χαλκιδική ό,τι και οπουδήποτε αλλού: εκποίηση και καταστροφή του δημόσιου πλούτου και των κοινωνικών αγαθών. Αγαθών τα οποία πρέπει να είναι ελεύθερα, δημόσια και κοινωνικά. Έτσι, με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης και του δημόσιου χρέους, τάζοντας πρόσκαιρες και επισφαλείς θέσεις εργασίας, απειλώντας και τρομοκρατώντας και ποινικοποιώντας, η κυβέρνηση του ελληνικού κράτους βρίσκει την ευκαιρία να κλείσει παλιούς λογαριασμούς με τις τοπικές κοινωνίες, προκειμένου να εξασφαλίσει τεράστια κέρδη για τα ντόπια και διεθνή αφεντικά.

Η οικονομική και περιβαλλοντική καταστροφή της ορεινής Χαλκιδικής είναι το πρώτο βήμα σε μια σειρά «επενδύσεων» που προβλέπονται από τη Χαλκιδική ως και τον Έβρο, και είναι και το μόνο που μπορεί το κράτος πραγματικά να εγγυηθεί σε αυτές τις κοινωνίες.

Ο αγώνας των κατοίκων ενάντια στην εξαθλίωση της ζωής τους, είναι η απάντηση στα σχέδια του κράτους και των εταιριών.

Είμαστε μαζί τους στον αγώνα για μια ζωή με αξιοπρέπεια.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ, ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ