4 Αυγ 2009

Νέα από το φυλάκιο των Σκουριών

Σήμερα 4/8/09 στο δημαρχείο της Μ.Παναγίας ώρα 19:00 θα γίνει συνέλευση με σκοπό να δημιουργηθεί επιτροπή αγώνα.Στην επιτροπή θα συμμετέχουν δημότες, πολίτες, φορείς, σύλλογοι και δημοτικοί σύμβουλοι.Για τους τελευταίους επιφυλασσόμαστε...
Εμείς σαν πρωτοβουλία πιστεύουμε ότι προτεραιότητες της επιτροπής θα πρέπει να είναι 1. να φύγουν τα μηχανήματα από το βουνό, 2. να αποκατασταθεί η δήθεν ερευνητική στοά της προηγούμενης εταιρείας TVX που από το 1997 αποστραγγίζει τον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής και 3. να αποχαρακτηριστεί η περιοχή από μεταλλευτική και να μείνει ως έχει.
Μια μικρή ενημέρωση για το βουνό.
Το μπλόκο στις Σκουριές συνεχίζεται και ο αριθμός των ατόμων σιγά σιγά, δειλά δειλά αυξάνεται.Η δράση μας επεκτείνεται και στα γύρω χωριά (γιατί μας αφορά όλους) με παρεμβάσεις, αφισοκολλήσεις και μοίρασμα έντυπου υλικού στα parties, στις γιορτές και στα πανηγύρια. Την Παρασκευή 7/8/09 στο Στανό Χαλκιδικής θα γίνει ενημέρωση-συζήτηση για το θέμα από την πρωτοβουλία ενάντια στις βλαπτικότητες και το μεταλλευτικό παρατηρητήριο.